17 Mart 2012 Cumartesi

hamurdan gül gelincik krizantem yapma

Öncelikle hamurumuzun tarifini vermek istiyorum:
1 kg.nişasta(ince olanı tercih edilmelidir.)
3 avuç un
30 damla gliserin
1 kutu polimer çiçek tutkalı (tutkalı iyice sıktıktan sonra kutuyu kesip içini sıyırın)

Malzemelerin katıldığı hamur iyice yoğrulur.Fazla havalandırmadan ,küçük hareketlerle yoğrulmalıdır.
Bir oklavayla hamur ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde açılır.Hangi çiçek yapılacaksa onun kalıpları ile şekiller çıkarılır.Kurumaları için genişce bir yere serilir.İşlem ,muşamba üzerinde yapılırsa hamur yapışmaz . Yaprak olacak hamurlar buruşturulmuş poşetler üzerinde kurutularak dümdüz değil de farklı formlarda olmaları sağlanabilir.
Hamurlar kuruduktan sonra yapraklar farklı tonlardaki yeşile,çiçekler ise istenilen renge boyanır. Parçalar halindeki çiçek yaprakları gül şeklini alacak şekilde (krizantem  yada gelincik yapıyorsak o şekilde)yapıştırılıp panoya yapılacaksa tel takılır.Vazo gibi objelerin üzerine uygulanacaksa direkt yapıştırılır. Panonun zemini ince bir ahşap şeklinde olup istenilen renge boyanır yada kadife kumaş ile kaplanır..Arzuya göre çiçekler yerleştirilip bir kolaj yapılır.İstenirse yağlıboya tablonun üzerinde tamamlayıcı olarak  kullanılabilir.En son istenilen modelde (paspartülü olursa daha hoş görünüyor)çerçeveletilir.
















5 yorum:

  1. Maşallah becerikli bir bloger daha. Böyle güzel paylaşımlar gördükçe öyle mutlu oluyorum ki sormayın. Ellerinize , emeğinize sağlık. Sizi takibe aldım haberiniz olsun :))

    YanıtlaSil
  2. Gül çalışmalarına bayıldım. Ben de bu ara pasta için gül çalışıyorum da dikkatimi çekti:))) Çok çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili pastavilya ,hem seramik hem de şeker hamuru için aynı materyallerden faydalanıyoruz.sizin güller de eminim bunlar kadar güzel olur ...

      Sil
  3. neyle yapıştırıyorsunuz ve boya ne boyası

    YanıtlaSil
  4. hamurlar silikonla yapışır mı

    YanıtlaSil