27 Mayıs 2014 Salı

Su Kabağından Tavuk




Önüme gelen her şeyi boyuyorum derken şaka yapmıyordum :)
Bir kabak eksikti ,onu da yaptım rahatladım. Aslında bir geri dönüşüm oldu da diyebiliriz. Biraz yapılışına değinecek olursam ...

Su kabağını güzelce fırçalayıp yıkadım. Sevgili eşim düzgünce üst kımını kesip çıkardı. İçinden çekirdekleri çıkıyor. İçini de güzelce temizledikten sonra su bazlı akrilik boya ile boyayıp puantiyeleri koydum. Baş ve boyun bölgesine kahverengi yağlı boya ile eskitme yaparak düz krem dokuyu biraz kirlettim.  Ayakları polyesterden ,kanatları ve gagayı evadan yaptım. İbik kısmını da sevgili büyüğüm Sevil Hanım hemencecik dikiverdi ve içini biraz pamukla doldurduk. Baş bölgesine yapıştırdık.

Nihayetinde ben de bir tavuk sever oldum çıktım.
İşlemler biraz yavaş ilerlediği için adını nazlı koydum:)






22 Mayıs 2014 Perşembe

El Boyaması Kapı süsüm



Milletçe yaşadığımız tüm acılara rağmen hayat akıp gitmeye devam ediyor işte...
Biz rahat koltuklarımızda oturup mutlu yuvalarımızda bu acılara tanık olurken ,bazılarımız için hayat bambaşka yönde rotasını çizdi bile . Artık onlar için hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu faciayı önlemeye gücümüz yetmedi ama umarım yaraları sarmaya çalışırken başarılı olabiliriz...
Soma'da hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum.
Bir türlü yazı yazmaya elim gitmediğinden ancak şu an duygularımı dile getirebiliyorum...


Bize dönecek olursak, uzun zaman önce sipariş olarak aldığım kapı süsünü ancak tamamlayabildim ve sizlerle paylaşıyorum.
Evlerin girişini çok önemserim ben... Kapılarımızı güzelliklerle süslersek içeri de aynı pozitif enerjiyle girdiğimize inanırım. Benim kapımda bir obje ancak bir kaç ay dayanabiliyor. Gelen eşim dostum sağolsunlar beğenip aynısından isteyince paket yapıp gönderiyorum.
Nasıl olsa kendime yaparım diyorum:)

İlk defa boyama tekniğiyle kendi çapımda bir şeyler yapmaya çalıştım. Umarım beğenilir...
Sevgiyle ,sağlıkla ,huzurla kalın:)




9 Mayıs 2014 Cuma

Kremalı Geri Dönüşüm




Yeniden değerlendirme ve geri dönüşüm söz konusu olunca pek bir keyifle çalışıyorum. İnsanda alıp yeme isteği uyandıran kremalarımdan hepimizin bildiği o malum markanın kavanozuna da denemek istedim. Bu seferki bir önceki postumdan farklı olarak iki katlı oldu,aralardan farklı renkte kremalar akıyormuş izlenimi vermeye çalıştım.

Öncelikle  hamur kabartmada kullandığımız beyaz şekillendirme hamurunu açarak kapagı üzerine bastırıp kestim. Bu işlemi bir kere daha tekrarlayarak iki adet kapagımın bire bir ölçülerinde kesilmiş pastaban olarak kullanacağım hamurumu elde etmiş oldum.

Kapagımın zeminine su bazlı boyalardan mor olanı  bolca sıktım. Üzerine birinci hamurumu yerleştirerek biraz bastırdım. Böylece boyam kenarlardan biraz taşmış oldu. hamurun üzerine pembe boyamı da aynı şekilde sıkarak diğer hamur üzerine kapatıp hafifçe bastırdım. Mordan sonra pembe krema da yer yer kenarlardan gözüktü.

 En üstteki hamurumun zeminini kırmızıya boyayıp kremamı çöreklenmiş bir yılan misali içten dışa doğru sıktım. Üzerini çeşitli objelerle süsledikten sonra kenarlarını minik minik tepeciklerle çevreledim. Her birinin üzerine cımbız yardımıyla birer boncuk yerleştirdim ve kurumaya bıraktım.

Kavanozumun cam kısmını da cupcake dekupajı ,puantiye ve kurdela ile biraz süsledikten sonra fotografladım.









Sizlerin ve annelerinizin Anneler Günü'nü içtenlikle kutluyorum.













6 Mayıs 2014 Salı

Kremalı Kavanozlarım




Merhaba arkadaşlar,

Ne zamandır görüp denemeyi sabırsızlıkla beklediğim üç boyutlu dolgu ile nihayet bugün tanıştım.
Biraz işlemleri anlatmam gerekirse,

Öncelikle kavanozları dört kat enamel boya ile boyadım. Birer hafta ara ile boyaları sürdüm ki iyice kurusun ve boya soyulmasın diye... Bir kaç gün ara ile de sürülebilir. Enamel boya ile boyamamın sebebi mutfakta kullanılacak olması. Yıkananınca asla deforme olmuyor. Eğer fırınlayarak kullanılmayacaksa boyanın tam anlamıyla kurumsaı için 21 gün beklemek gerekiyor. Verniği ancak bu süre sonunda sürülebiliyor.

Boyama işlemi bittikten sonra Cadence 'ın yeni çıkan 3D boyutlu dolgusunu mutfaklarda kullandığımız krema sıkma aparatı ile pastanın üzerine sıkar gibi kavanozların kapaklarına sıktım. Üzerine yıldız ,kalp şeklindeki boncuklardan  ve kum boncuklardan serpiştirerek bir gün önce  fimo kullanarak hazırladığım cupcakelerden yerleştirdim.  Lolipop ,dondurma ,çilek şeklinde boncukları da uyumlu bir şekilde dizerek kurumaya bıraktım. Dolgu malzemesinin kutusunun  üzerinde 24-48 saatte kurur ve yıkayarak temizlenebilir yazıyor.

Kavanozların gövde kısmına dekupaj uyguladım ve fırçamın arkasıyla resimlerle uyumlu minik puantiyeler yaptım. Malum puantiyesiz ve fiyonksuz mutfak olmaz:)

 Fimo ile nasıl cupcake yaptığımdan da biraz bahsetmek isterim. İstenilen renklerde fimo hamuru alınarak elle yumuşatılır. Şekillendirildikten sonra 110 derece'de bir yağlı kağıdın üzerinde yaklaşık 20dak. süresince sık sık kontrol ederek fırınlanır, fırından çıkan fimolar buzlu suya atılırsa hem parlak renkler elde edilir hem de çatlama söz konusu olmaz.

Daha detaylı bilgi ve farklı objeler için nasıl yaptım? etiketi ile yayınlanmış postlarıma göz atabilirsiniz.
Mutlu kalın:))...








1 Mayıs 2014 Perşembe

Dekoratif Mutfak Objesi



Merhaba
Yoğun geçen bol tatilli bir haftanın ardından biraz kendime zaman ayırıp mutfak cicisini  bitirebildim.
Bir çocuk şenliği,bir 23 Nisan gösterisi,bir doğum günü etkinliği ,iki kızımla ayrı ayrı anne-kız günleri ,bir davet geçen iki haftamın özeti...

Bu panoyu bir arkadaşım sergide beğenmişti. Sürpriz olarak hazırlandı, görünce yüz ifadesini çok merak ediyorum doğrusu:)