4 Eylül 2013 Çarşamba

Hoşgeldin Hüzün Ayı



Yaz ,tatil ,sıcaklar derken çok şükür bu sene de sonbaharı görebildik. Çocuklarımla üç ay boyunca her an birlikte olup yoğun vakit geçirdikten sonra okula başlama zamanı yaklaştıkça içimi bir hüzün kaplıyor. Hele okulun ilk günleri ev bomboş geliyor ve okulun çıkış saatini dört gözle bekliyorum. Onları ne kadar özlesem de Eylül ayı ile birlikte bir derlenme toplanma ,disipline olma, yapacaklarımı düzene sokma ,evime çeki düzen verme dönemine girerim. Artık hayat daha yavaş , yerleşik ve sistemlidir benim için. Ayrıca zihnen de durma, düşünme, muhakeme etme ve dinginlik hali alır beni.
Veee tabi yazın aksine ahşaplarımla ve cicilerimle  daha haşır neşir olurum. Soğuk günlerde sessiz ve sıcak evimde bunlarla uğraşmayı çok özledim.
Bu sene hobilerime bir yenisi daha eklendi. Çarpı işi...
Ne kadar dinlendirici ,rahatlatıcı ve zevkli bir etkinlikmiş. İlk örneğim büyük kızım için aldığım ama henüz yaşı gereği yeterli sabrı gösteremeyip kenara attığı bir şirin kız. Bir şeylerin eksik kalmasına hiç tahammülüm olmadığından elime alıp bitirmeye çalışırken bir anlamda bağımlısı oldum. Çarpı işini ortaokul yıllarımızda ev ekonomisi dersinde çalışmıştık ama o zamandan bu zamana (fazla bir zaman değil yanlış anlamayın:)) desenler evrim geçirmiş. Şu anda tablolardan tutun da mutfak gereçlerine, portrelerden Paris modasına kadar  her desenin şemasını bulabiliyorsunuz.
Gelelim yaz boyu  köşede bir kimliğe bürünmeyi beklemiş ,tozu alınıp alınıp yerine bırakılmış kutuma...



İkili çatlatma tekniğini aynı kutu ile daha önce pastel renklerle uygulamış,nasıl yaptığımı detaylı olarak burada http://evycraft.blogspot.com/2013/05/catr-catr-catlattm.html  anlatmıştım.
Onu yeğenime hediye ettim. Odasında severek kullandığını gördükçe çok mutlu oluyorum.

Aşağıda üstten görünümünü göstermeye çalıştım. Çatlakların aralarını pembe yağlı boya ile geçtim.
Sonbaharı hakkını vererek yaşamanızı diliyorum...





18 yorum:

  1. Siz çok güzel ahşap boyama yapıyorsunuz benim çok hoşuma gidiyor ellerinize sağlık diliyorum..
    Selam ve sevgiler..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkür ederim sıcacık yorumunuz için .Ben de sizi okurken çok eğleniyorum. Yüzüm gülmeye başlıyor birden.
      Sevgiler:)

      Sil
  2. Ben sıcak havaları seviyorum. :)

    Güneşli, pırıl pırıl havalar insanı daha mutlu ediyor. Bugün Ankara çok soğuktu artık son baharın geldiğini yeni anladım içim hüzün çöktü. :)

    Kutu çok şık duruyor. Ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hobi vakti haklısın şöyle aydınlık ,pırıl pırıl ve en önemlisi uzun bir gün(çünkü ancak işler o zaman bitiyor)gibisi yok.
      Kutuyu beğenmene sevindim çok teşekkürler:)

      Sil
  3. Benim mevsimim bitiyor, ben de çooook üzgünüm. Ama kışın verimliliği konusunda haklısın. Kutunu da çok beğendim canım. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz kadını ,seneye sana sakin bir yaz diliyorum:)

      Sil
  4. Yazın hafif giyiniyoruz, geziyoruz, her şey çok daha rahat.... Ama sonbahar- kışta derlenip toparlanıyoruz, düzenli ve daha verimli oluyoruz. Ne diyelim, iyi ki mevsimler var :)

    Kutu çok hoş olmuş, renklerini çok sevdim, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle ,giyimden tut da yeme içmeye kadar her şey rahat ama kış olacak ki yazın kıymeti anlaşılsın. Tabi kışı sevenler için durum tam tersi.
      Sevgiler

      Sil
  5. çok şükür benim mevsimim geldi,yaz boyunca çok yoruluyorum ama sonbahar ve kış dediğin gibi disiplinli,derli toplu düzenli olma dönemi bir de hamileliğin son zamanları çok sıcak geçince bu yaz bana işkenceydi:)

    YanıtlaSil
  6. bu arada ellerine sağlık kutu çok şık olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamile olduğunu bilmiyordum.Çok sevindim.Allah analı babalı büyütsün.Uykusuz geceler seni bekliyor desene :)

      Sil
  7. Ben yazın sonuna doğru kışı, kışn sonuna doğru yazı özlerim. Her mevsim ayrı güzel. İyi ki hep sıcak yada hep soğuk iklimlerde doğmamışım. Kutu çok güzel olmuş, güle güle kullanın. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esra ,Kışın sonuna doğru yazı özlediğim kadar yazın sonuna doğru kışı özlemiyorum açıkçası:)Ne garip biz insanlar o kadar doyumsuzuz ki mevsimlerden bile şikayet edebiliyoruz ...
      Sevgileer

      Sil
  8. Nasıl güzel bir kutu olmuş bu, bayıldım :) Ellerinize sağlık... Etamin işlemeyi ben de çok seviyorum, belki biliyorsunuzdur ama yeni ve değişik modeller arıyorsanız-üstelik de basit- Yumak Dergisi'nin Filiz Türkocağı tasarım sayısını alın bence, ben pek çok şey yaptım ordan, yapmaya da devam ediyorum :)
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  9. Altın değerindeki tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.
    Yarın ilk iş alıyorum dergiyi :)Aramıza hoş geldiniz.

    YanıtlaSil
  10. selam canim iadeyi ziyaratine geldim ve senin takipcin oldum cok güzel paylasimlarin var cok begendim ellerine sagik sevgiler♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Bloguma hoşgeldin:)

      Sil